Cautare:  
Home
Razvan:
Cine este Andrei Leonte- marele Castigator X Factor. Andrei Leonte - un rebel timid
03 January 2012 01:40
Viata lui Andrei Leonte s-a schimbat incepand cu 1 ianuarie 2012. Marele castigator X Factor si-a indeplinit cel mai mare vis al sau. Andrei este primul castigator al supershow-ului X Factor Romania, iar viata lui pare desprinsa din filmele de la Hollywood.
 
Andrei este din Iasi, dar a studiat in Bucuresti, locul in care a si venit la auditii. A terminat facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti si chiar in toamna acestui an, cand a aflat ca este unul dintre finalistii X Factor, a fost admis si la un masterat cu acelasi profil.
 
Dintotdeauna i-a placut sa cante, insa prima oara cand a cantat in public a fost la Balul Bobocilor in liceu, la proba de Mister Boboc. A fost un moment nepregatit, iar reactia salii a fost foarte buna. De atunci s-a apucat de canto. Initial, a incercat sa se pregateasca inca din adolescenta cu un solist vocal al unui restaurant din Iasi, pentru ca mai apoi sa ia lectii de canto cu un profesor.
 
Urmatorul pas a fost sa fuga in prima zi din clasa a 11-a, de la sectia de Filologie de la liceul la care studia, la Liceul de Arte. A vorbit cu profesorul de canto si a  dat diferentele pentru transfer fara sa stie parintii lui. A luat toate probele si astfel a facut ultimele doua clase la Liceul de Arte din Iasi.  A continuat sa ia lectii de canto si in Bucuresti.
 
Viata lui a fost presarata si cu momente foarte dificile. Parintii lui au fost nevoiti sa plece la munca in Italia pentru ca, la un moment dat, printr-o escrocherie imobiliara au ramas fara casa si au trebuit sa se mute cu chirie.
 
La  X Factor, Andrei s-a facut remarcat inca de la auditii cand a cantat aproape fara greseala piesa trupei The Script, „The man who can’t be moved”, venind pe scena cu poza lui Natalie Portman.  A confirmat apoi in celelalte etape ca are o voce deosebita si o charisma pe masura si a ajuns astfel in galele live X Factor – zece la numar. In niciuna dintre ele, Andrei nu a fost in pericolul eliminarii, publicul salvandu-l de fiecare data de la duel.
 
Daca la inceput a fost baiatul sensibil care a cantat balade, Andrei a aratat apoi ca are cate ceva din personalitatea fiecarui mare artist. A incercat sa fie pentru o seara Bon Jovi, Adam Levine, Tudor Chirila sau George Michael, insa cel mai bine i s-au potrivit mereu melodiile sensibile, pentru ca, asa cum Paula Seling a spus in repetate randuri, Andrei are o forta extraordinara de a transmite emotie pe scena.
 
Asta a facut si in marea finala, nu inainte insa de a arata ca are factorul X, adica: voce foarte buna, prezenta scenica si charisma. Altfel spus, ca poate umple sali de concerte si vinde mii de albume. A cantat din nou piesa de la auditii, pentru ca mai apoi sa faca show pe scena impreuna cu Tudor Chirila. Momentul a fost savuros.
­
Noul an a inceput cu multe emotii si tensiune  pentru Alin, Andrei si Iulian, pentru mentorii lor, dar si pentru sutele de sustinatori. Deznodamantul X Factor a venit dupa zece saptamani, timp in care finalistii au luptat pe scena X Factor pentru a-si indeplini cel mai mare vis al lor: de a fi star. Andrei Leonte i-a cucerit definitiv pe romani, fiind desemnat marele castigator X factor. Antena 1 a fost lider pe targetul all urban cu finala X factor cu 20.6 %share, 9.7 %rating, ceea ce inseamna1.026.000 de telespectatori, in timp ce pe locul al doilea s-a clasat Pro Tv cu 16.8 %share, 7.9 % rating, adica in medie 835.000 de telespectatori. In minutul de aur, la ora 23.25, cand Razvan si Dani se pregateau sa anunte marele castigator, 1.285.000 de telespectatori din mediul urban au urmarit finala X Factor, Antena 1 obtinand un share de 31.8%.
Echipele X Factor
Aboneaza-te la newsletter